Mijn verhaal

Mijn weg door het leven is anders geweest dan die van de meeste mensen; zo ben ik tegelijk een laatbloeier èn vroeg volwassen geworden. In mijn puberteit belandde ik in een diepe crisis, waardoor ik in plaats van mijn vleugels uit te slaan, naar binnen klapte. Mijn leven kwam in het teken te staan van persoonlijke ontwikkeling of ‘de weg naar binnen’. Ik heb eerst mijn wortels in de lucht geslagen en ben nu bezig ze te verankeren op aarde.

Crisis en spirituele zoektocht

Ingebeelde lelijkheid en sociale angsten maakten dat ik me vervreemd voelde van mezelf en anderen. Ik voelde me niet thuis in de wereld en veranderde van een aanhankelijk en sociaal kind in een einselganger. Alhoewel mijn crisis diep was, was het meest tragische dat ik mijn pijn en kwetsbaarheid niet kon delen. Terwijl het kind in mij intens verdrietig was en verlangde naar steun, trok ik mij uit schaamte terug en probeerde alles zelf op te lossen. Ik had een schild om me heen opgetrokken dat ervoor zorgde dat niemand doorhad wat er met mij aan de hand was. Emoties werden totaal geblokkeerd, zodat er niets anders overbleef dan depressie en moedeloosheid. Gelukkig ontdekte ik snel de spiritualiteit en ging ik inzien dat alle negativiteit die ik ervoer geen realiteit was, maar een projectie en creatie van mijn eigen negatieve geest. Dit gaf mij weer vertrouwen in het leven en de kracht om verder te gaan.

Contact als bron van confrontatie met mijn schaduwkant

Alhoewel het al snel wat beter ging bleef sociaal contact lastig. Ik kon moeilijk contact met anderen maken omdat ik nog geen werkelijk contact met mezelf had. Ik was teveel bezig met het werken aan mezelf, mezelf verbeteren vanuit het idee dat ik voortdurend de beste versie van mezelf moest zijn. Dit maakte me gespannen omdat contacten me juist confronteerden met mijn overtuiging dat er iets mis was met mij en de angst voor afwijzing. Ondanks dat ik op persoonlijk gebied al een tijd bezig was met zelfacceptatie, bleef ik in contacten mijn pijn en kwetsbaarheid onbewust beschermen.

Interactieve meditatie: het leren delen van mijzelf

De interactieve meditatie bij Levend Gewaarzijn heeft veel betekend voor mijn thuiskomst op aarde, bij mezelf en bij anderen. Lang bleven de muren overeind, maar beetje bij beetje liet ik mijn bescherming los. De kwetsbaarheid en onzekerheid, sulligheid en verlegenheid waar ik altijd zo tegen gevochten had, bleken de sleutel tot mezelf. Ik ben eindelijk mijn eigen zachtheid gaan zien en op waarde gaan schatten en ervaar hierin steeds meer de enorme schoonheid en kracht van kwetsbaarheid. Daarom is het nu mijn missie mensen te inspireren hun kwetsbaarheid te omarmen en in verbinding te brengen. Ik heb geleerd om mijzelf te accepteren en delen zoals ik ben. Dit heeft gemaakt dat ik weer mens onder de mensen geworden ben. Ik geniet van de warmte die ik nu ervaar met mensen en kijk ernaar uit om hier nog veel meer en directer uiting aan te geven met Meditatie-in-relatie. Ik voel dat mijn hart aan het ontwaken is en dat ik het leven en de verbinding wil vieren.

Comments are closed.